KIES VOOR BETROUWBAAR, KIES VOOR EEN RAI AANHANGWAGEN KEURING

Natuurlijk kiest u voor betrouwbaarheid en veiligheid. Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor veilige werkomstandigheden, dus ook voor een veilige aanhangwagen. Jaarlijks keuren is daarbij essentieel.  
En ook als particuliere gebruiker wilt u veilig op weg met uw aanhangwagen. 

Tijdens de keuring wordt uw aanhangwagen door een opgeleide deskundige monteur gekeurd. Hij gebruikt hierbij de RAI Aanhangwagenkeuring checklist, deze is speciaal ontwikkeld voor geremde en ongeremde aanhangwagens met een totaalgewicht tot 3.500 kg. Wanneer uw aanhangwagen voldoet aan alle items op de checklist dan wordt deze goedgekeurd. U ontvangt de checklist en de aanhangwagen wordt voorzien van een duidelijke sticker. Hierdoor is het voor iedereen duidelijk dat de aanhangwagen geïnspecteerd en goedgekeurd is en zichtbaar hoe lang de keuring nog geldig is. 

Bewaar alle documenten goed, u heeft ze nodig bij controles en mogelijk vraagt uw verzekeringsmaatschappij erom. Bij een onverhoopt ongeval moet u kunnen aantonen dat de aanhangwagen veilig is. Natuurlijk kunt u ook de keuring van uw aanhangwagen combineren met onderhoud of reparatie. 

Veiligheids Certificaat voor Aannemers

Met het RAI Aanhangwagen Keurmerk wordt voldaan aan de eisen vanuit de VCA. VCA staat voor Veiligheids Certificaat voor Aannemers en is bedoeld om u veiliger te laten werken en hiermee het aantal ongevallen te verminderen. Door steeds meer opdrachtgevers wordt het VCA-certificaat verplicht gesteld. Vanuit de VCA zijn bedrijven verplicht hun aanhangwagens minimaal één keer per jaar te laten keuren. Ook indien u niet te maken hebt met VCA is het, zeker als professioneel gebruiker, een wijs besluit om op basis van arbeidsveiligheid jaarlijks de aanhanger te laten keuren. Scheelt ook nog onverhoopte stilstand!

RAI Aanhangwagen Keuring is een onafhankelijk keurmerk en een initiatief van RAI CarrosserieNL

Aanbevolen door alle grote aanhangwagenfabrikanten

Wanneer is uw aanhangwagen gekeurd?

Snel weten wanneer uw aanhangwagen voor het laatst gekeurd is? Doe eenvoudig de kentekencheck en laat tenminste jaarlijks uw aanhangwagen keuren.

Vind een RAI Aanhangwagen Keuringsstation

Uw zoekresultaat