Houd containerafzetsystemen veilig en betrouwbaar

Containerafzetsystemen worden intensief gebruikt. Logisch dat voldoende en deskundig onderhoud nodig zijn om het werken met de systemen veilig te houden. Daarom verplicht de arbowet u om een haakarm-, portaal en kabelkettingsystemen minimaal één keer per jaar te laten keuren. Met een door LLS goedgekeurd containerafzetsysteem bent u zeker van betrouwbaarheid, waardoor u uw medewerkers veilig kunt laten werken en onnodige vertraging door defecten kunt voorkomen.  

lees meer

Een veilig containerafzetsysteem in drie stappen

Maak een afspraak met een van de ruim 80 keuringsstations.

Een gecertificeerd keurmeester keurt uw haakarm-, portaal- of kabelkettingsysteem. Dat kan vaak ook op uw locatie.

U ontvangt het digitale keuringsbewijs dat een jaar geldig is.

Haakarm-, portaal- en kabelkettingsystemen moeten jaarlijks gecontroleerd en onderhouden worden. Dat is een eis van de Arbowet.

Altijd een keuringsstation in de buurt

Met zo’n 80 locaties verspreid over heel Nederland is er altijd een keuringsstation bij u in de buurt. Bovendien is in veel gevallen keuring op uw locatie mogelijk, wel zo handig.

Zoek een keuringsstation in de buurt

Wanneer is uw containerafzetsysteem gekeurd?

Snel weten wanneer uw containerafzetsysteem voor het laatst is gekeurd en weer toe is aan een nieuwe keuring? Doe eenvoudig de kentekencheck.

Al ruim 15 jaar betrouwbaar

Een deskundige keuring van een laad- en lossysteem zoals een portaal-, haakarm en kabelketting systemen (verder te noemen containerafzetsystemen) is van groot belang om veiligheid van uw medewerkers te waarborgen en de vervelende gevolgen van defecten, zoals vertragingen in uw bedrijfsvoering, te voorkomen. Daarom is RAI Vereniging ruim 15 jaar geleden LLS gestart. LLS-keuringen worden altijd uitgevoerd door speciaal opgeleide keurmeesters en voldoen aan de Europese norm. Regelmatig uitgevoerde steekproeven door de onafhankelijke instantie TÜV Nederland garanderen de kwaliteit van het keurmerk .